Select Your Favourite
Category And Start Learning.

Saját agyunk rabjai vagyunk?

Ha lehunyom a szemem, arcok, helyzetek, illatok jelennek meg előttem. És olykor színek… Próbáld ki Te is… Csak hunyd le a szemed. Vajon milyen színt érzékelsz? Egészen mást, mint én, vagy a legjobb barátod. Hát igen. A valóságunkat mi magunk teremtjük és egészen mást élünk meg – akár ugyanazon a helyen, ugyabban a pillanatban is…

A valóságérzékelésünk szubjektív.

Miért fontos ez? Mert megértet velünk két alapvető dolgot: 1. A másik ember mást él meg, mint mi. 2. Az, hogy mit érzünk vagy teszünk adott helyzetben, hullámzó érzelmi állapotunkon, előzetes tapasztalásainkon és a fejünkben lévő hiedelmeken múlik.

Saját agyunk rabjai vagyunk?

Igen. Belső beszédünk, gondolataink határozzák meg, hogyan is érezzük magunkat. A valóságot szűrőkön át értelmezzük. Ott vannak előzetes élményeink – többek között sikerélményeink vagy kudarcaink. És a hiedelmeink: rögzült gondolkodási sémáink, hiteink, amelyeket a világgal vagy saját magunkkal kapcsolatban táplálunk. Belénk ültették őket, vagy mi magunk alkotjuk agyunkban ezeket a gátló, kínzó hiedelmeket:

Nekem úgysem sikerül…

Pocsékul nézek ki.

Nincs esélyem több pénzt keresni.

Egyedül kell mindent csinálnom.

Ezek azok a gondolati gátak, amelyek sokszor nem hagynak bennünket előrehaladni…. És maradunk szépen, tehetetlenül a kis megszokott közepesen jóban… Vagy akár borzasztó rosszban. Rossz munkában, rossz kapcsolatokban, rossz anyagi helyzetben.

Hogyan tudsz kilépni egy kevésbé előnyös helyzetből? Hogyan fejlődhetsz? Hogyan tehetsz nap mint nap azért, hogy helyzeted jobb legyen, és elégedettebb, teljesebb életet élhess? Ismerd meg saját magad! Ismerd meg erősségeidet!

Szeretettel várlak a videokurzuson!

Nagyon sok még a mondanivalónk… Ha szeretnél még több cikket olvasni tőlünk, iratkozz fel hírlevelünkre!

[newsletter_form type=”minimal” lists=”undefined” button_color=”undefined”]

Mondd el gondolataidat...

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük