Select Your Favourite
Category And Start Learning.

Boldogságrecept 5 pontban

Önszeretet

Persze, persze: a szomszéd kertje zöldebb, az ő élete könnyebb. Az ő derékbősége / férje / felesége / munkája / gyerekkora ideálisabb! Egy frászt! Önmagunk másokhoz való méricskélése helyett lássuk meg önmagunkban mindazt, ami jó, tiszta és egyedi. Szeresd önmagad, szeresd az életed. Ha nehéz, igyekezz változtatni.

Önismeret, önelfogadás, önbecsülés

Ha nem ismered önmagad, nem fogod tudni, mire vagy képes, így meg sem próbálsz elérni dolgokat. Egészséges önértékelés nélkül nincs boldog élet, csak önsajnálat és önmarcangolás. Fedezd fel erősségeidet és építkezz ezekre!  

A szeretet képessége

A szeretet, a megbocsátás, az elengedés képessége felemel, nemesít, örömmel, éltető energiával, vidámsággal tölt fel. Szeress sokféleképpen: érintéssel, dicsérettel, minőségi együtt töltött idővel, elismerő szavakkal, tekintettel, spontán módon!

Kapcsolatmenedzsment

Nagyon fontos, hogy milyen minőségűek társas kapcsolataink. Figyeljük meg, ki, milyen hatással van ránk. Milyen érzelmeket, gondolatokat vált ki belőlünk? Inspirál? Jókedvre derít? Vagy leszívja energiáinkat? Vegyük észre, ha mások kihasználnak vagy méltatlanul bánnak velünk. (És azt is, ha mi tesszük ezt mással. Igyekezzünk változtatni viselkedésünkön.) Tudatosítsuk azt is, ha a másik ember jó hatással van ránk, fejlődésünket segíti elő. Kerüljük a mérgező, energiarabló vagy szavakkal, kontrollal vagy esetleg tettekkel bántalmazó kapcsolatokat, hogy belső integritásunk ne sérüljön!

Pozitív fókusz

A szófordulatok és a stílus elárulja, mire figyelünk igazán. Sokat panaszkodunk? A fókusz a bajokon van? Szívesen elárasztunk másokat a problémáinkkal? Esetleg épp az ellenkezője igaz ránk? A szép és jó dolgokról mesélünk? Észrevesszük, miben jó a másik és megdicsérjük, bátorítjuk, támogatjuk? A pozitív fókusz visszahat a gondolkodásunkra. Minél inkább a jóra koncentrálunk, agyunk egyre inkább azt tekinti realitásnak. A pozitív érzelmek hatására hormontermelés is másképp alakul, erősítve immunrendszerünket.


Mondd el gondolataidat...

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük