Select Your Favourite
Category And Start Learning.

A DISC-modell

A DISC-modell egy híres személyiségtipológia, amelyben a betűk egy-egy viselkedési stílusra utalnak. Magyarul a domináns, a befolyásoló (inspiráló), a kitartó és a lelkiismeretes kifejezések a legtalálóbbak (D=dominance; I=influence; S=steadiness; C=conscientiuosness)

Mire való egy ilyen modell?

Az emberiség mindig is igyekezett megérteni saját magát és az önmegértés érdekében a legegyszerűbbnek a típusok megalkotása tűnt. A tipizálás, a kategóriák alkotása nyilvánvalóan leegyszerűsítés, hiszen személyiségünknek ezer árnyalata van, és egy életen át fejlődünk… Ám mégiscsak látni fogjuk, hogy bizonyos tulajdonságok, viselkedési módok, erősségek jobban illenek ránk, mint másokra.

Honnan jön a tipizálás?

Már az aztékok is 4 alaptípusba sorolták az embereket, viselkedésüket a négy őselemhez kapcsolva. A görögök közül az orvostudomány atyja, Hippokratész is éppen négy vérmérsékletet fedezett fel: a kolerikus, szangvinikus, melankolikus és flegmatikus típusokat.

A modern korban Carl Jung foglalkozott alaposabban a témával, ő vezette be az introvertált és az extravertált típusok fogalmát A lélektani típusok című munkájában. Jung kortársa, William Marston tekinthető a DISC-elmélet megalkotójának. Ő többek között azt vizsgálta, hogy barátságos, illetve barátságtalan környezetben hogyan viselkednek az emberek. Aktívan vagy passzívan? Az ő kutatásai alapján alkották meg a fenti DISC-modellt, amelyben a betűk egy-egy alapkarakterre utalnak.

Hogyan néz ki modell?

Képzeljünk magunk elé egy koordinátarendszert. A vízszintes tengelyen fog megjelenni az, hogy nyitott (extrovertált) személyiségek vagyunk-e, vagy inkább zárkózottak (introvertáltak). Másként fogalmazva: hatni szeretnénk a világra vagy megfigyelni azt, belső világunkra fókuszálva? A függőleges tengelyen azt vizsgáljuk, hogy a feladatok vagy a kapcsolatok fontosabbak-e számunkra. Ez alapján rajzolódik ki négy alap karakter, amelyeket az egyszerűség kedvéért színekkel jelöltek a modell kidolgozói.

A 4 alaptípus

a kifelé orientált, a feladatot szem előtt tartó piros;

a szintén kifelé orientált, de emberekre fókuszáló sárga,

az introvertált, emberekre figyelő zöld

és a szintén befelé forduló, feladatfókuszú kék.

Milyenek a “színek”?

A piros igazi vezéregyéniség. Határozott, meggyőző, lehengerlő.

A sárga szintén nyitott. Lelkes, vidám, spontán, kommunikatív.

A zöld kiszámítható, nyugodt, békés, türelmes, jó csapatjátékos, alkalmazkodó. Nem szereti a változást, stabilitásra törekszik.

A kék szintén befelé forduló, ám őt inkább a feladatok érdeklik. Ha magunk elé képzelnénk: egy japán vagy német mérnök jelenik meg lelki szemeink előtt…

Ha szeretnél többet tudni a témáról, jelentkezz Hajni videókurzusára és tanulj az előadássorozatból!

Jelentkezni szeretnék!

Mondd el gondolataidat...

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük