Select Your Favourite
Category And Start Learning.

Rejtett képességeink a boldogságra

Mikor mondhatjuk boldognak magunkat? Mi segíti, hogy álmainkat megvalósítsuk és önmagunkat kibontakoztassuk?

A megoldás semmiképp nem a vagyon esztelen hajkurászása, miközben elillan az igazi élet… A boldog élet titka a személyes és szociális kompetenciáink fejlettségi szintje. Az, hogy hogyan jövünk ki saját magunkkal és a hozzánk közel állókkal. Hogyan tudunk kapcsolódni valódi, belső énünkkel és mások valódi énjével. Hogyan tudjuk mély élménnyé varázsolni a munkánkat, szabadidőnket, tevékenységeinket, kapcsolatainkat.

Fontos az önismeret. Ha nem ismered önmagad, nem fogod tudni, mire vagy képes, így meg sem próbálsz elérni dolgokat. Egészséges önértékelés nélkül nincs boldog élet, csak önsajnálat és önmarcangolás. Fedezd fel erősségeidet és építkezz ezekre! Melyek neked személyesen az erősségeid? Segítünk megtalálni őket egytől-egyig! Tanuld magad velünk ezen a kurzuson!

A szeretet, a megbocsátás, az elengedés képessége felemel, nemesít, örömmel, éltető energiával, vidámsággal tölt fel. A szeretet pillanatnyi összehangolódást is jelent másokkal. Amikor felismerem a másik emberben saját magam, saját lényegem. Ezek az önfeledt, őszinte pillanatok akár egy idegennel is megszülethetnek, és néhány kedves szóban, mosolyban is megnyilvánulhatnak. Szeress sokféleképpen: érintéssel, dicsérettel, minőségi együtt töltött idővel, elismerő szavakkal, kedves tekintettel, spontán módon!

A célok eléréséhez kitartás, önkontroll, szorgalom kell. Ha elengeded a gyeplőt, és hagyod, hogy csak sodorjanak az események, egy idő után nem azt az életet éled, amit megálmodtál magadnak. Jön a hiányérzet, a csalódottság, a kudarc és szeretteink hibáztatása. Gyakorolj tehát önkontrollt, hogy semmi ne térítsen el céljaidtól!

Az életben folyamatos változásra van szükségünk, ehhez pedig tanulnunk kell. Aki nem mer váltani – nézőpontot, munkahelyet, stílust, gondolkodásmódot, baráti kört – az menthetetlenül megreked az életében. A változás lehet ijesztő – de az új reményét hordozza magában. Tanuljunk idegen nyelveket, új szakmákat, informatikai ismereteket, megfogható és megfoghatatlan dolgokat… Tanuljuk azt, ami érdekel és ami hasznos is lehet. Ne mindig könyvből tanuljunk: tapasztaljunk meg új dolgokat csapatmunkában, kihívásokban, kalandokban: ez a fajta valódi tanulás sokszor fájdalmas, a saját bőrünkön történik. De megéri. 

Ezek a képességeink feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy sikeresebben alakuljanak a dolgaink. Ide tartozik még a mindennapok időmenedzsmentje, a feladatok és a pihenés szervezése, a munkában való elmélyülés és az önmagunkkal és a másokkal megélt szinkron.

A cél belső és külső erőforrásaink mozgósítása.

Mondd el gondolataidat...

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük