Select Your Favourite
Category And Start Learning.

5 tipp a lelki ellenállóképesség növeléséért

1. Tudatos stresszkezelés

Az élet = energia. Ügyelj az energia-háztartásodra! Az aggodalmak, a szorongás felemészti lelki tartalékainkat, kreativitásunkat, életerőnket – ha hagyjuk magunkat! Tanuld meg levezetni a stresszt! Tanulj meg relaxálni, pihenni, a testeddel-lelkeddel egészséges jó viszonyban lenni. Tanuld meg gondolataidat is kordában tartani mindfulness és egyéb tudatosság-növelő technikák segítségével!


2. Kitörés a rutinból 

Mostanában nehéz időket élünk. Egymás védelmében visszahúzódtunk, kevesebbet mozdulunk ki. A monotóniatűrés olykor nehéz, de nagyon is szükséges. Minden ember életében vannak olyan feladatok, élethelyzetek, amelyek monoton módon ismétlődnek. Az ismétlődés kényelmes biztonságot jelent, de nem segíti a fejlődést. Fűszerezzük a rutinfeladatokat. Hogyan? Csináld másképp! Játékkal, humorral…. Vagy egyszerűen add át a feladatot másnak, aki jobban élvezi!


3. Kezdeményezőkészség

A világ már nem azoké, akik passzívan üldögélve várják a sült galambot. A kreatív ötletek, a merész gondolkodás, innovatív szemléletmód ma ütőképességet biztosít a munkaerő-piacon és a magánéletben egyaránt. Vállald be a kockázatot és vágj bele a régi álmod megvalósításába!

4. Optimizmus és hála

Remény és életigenlés nélkül a félelem veszi át az uralmat életünk felett. Krízisben is nyisd ki minden reggel úgy a szemed, hogy várd és vedd észre a csodát! Az apró csodákat kívül és belül. Azt nézd, amid van! Légy hálás minden értékedért!

5. Kudarctűrés

Igen, igen, jönnek a kudarcok is mindenki életében. Sarokban ücsörgés helyett mit tegyünk? Tanuljuk meg ezeket elviselni, a helyi értékén kezelni. Ne dimenzionáld túl, ha valami nem sikerült! Ne veszítsd el a hitet magadban! A kudarcnak mindig oka van. Tárd fel reálisan a helyzetet. Mit kellene másképp tennem? Több időre lett volna szükségem? Túl magasra tettem a mércét? Nem nekem való a feladat? Nem kértem segítséget? Túl sok segítséget kértem? Tanuljunk az esetből, hogy legközelebb ne lépjünk ugyanabba a zavaros folyóba!

Ha szeretnél segítséget a fejlődéshez, tanulj velünk videókkal a személyiségedről! 

 

Mondd el gondolataidat...

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük